μπούφος

kittaro blog

kyttaro

kittaro blog |
το υποκείμενο

1 κύτταρο: στην ελληνική γλώσσα, κύτταρο (kittaro) νοείται το μικρότερο δομικό συστατικό της έμβιας ύλης, που αποτελείται από μια συστηματικά οργανωμένη δημιουργική ομάδα μορίων, τα οποία διαρκώς βρίσκονται σε μια δυναμική αλληλεπίδραση.

2 κουκουβάγια: είναι το σύμβολο της γνώσης, της σοφίας, που σφράγιζε το οπισθόφυλλο των σχολικών μας βιβλίων, εμποτίζοντας με τη μονομέρεια του, τα εναπλασσόμενα κύτταρα μας. μοιραία κι ευλόγα λοιπόν, οι πρόσφατές διδαχές κάθε περιεχομένου αμφισβητούνται καθημερινά, μετατρέποντας τη σοφή αυτή κουκουβάγια σε μπούφο (που στην ελληνική γλώσσα -ακόμα κι αν δεν είναι- σημαίνει χαζός). η επιλογή εναπόκειται στην οξυδέρκεια του καθενός.

3 μπλε: μεγαλώνοντας σε μια χώρα, όπου το μπλε της θάλασσας και τ’ ουρανού, πουθενά αλλού στον κόσμο, δεν μετουσιώνονται σ’ ανέσπερο φως μοιραία ο κόσμος αποκτά μια άλλη οπτική απόχρωση, ειδικά όταν κάποιος τον αποκωδικοποιεί μέσα απ’ τα πελάγη των μπλε ματιών του.

4 φεγγάρι: αμοντάριστα κινηματογραφικά σενάρια, εκφράσεις πόνου κατακτούν το πρόσωπο του. αβίαστα αφυπνίζει τα συναισθήματα, διεγείρει τις σκέψεις, εκεί που η δημιουργία εκκολάπτεται, ανάσες πριν, ο οίστρος της λαίμαργα όλα τα καταβροχθίσει.

5 αχλή: ένα λεπτό στρώμα ομίχλης, το οποίο καλύπτει την πραγματικότητα καθώς και τον κοινωνικό περίγυρο, σαν ένα φίνο μεταξωτό ημιδιαφανές πέπλο…

+ μαύρο: τα ανεκρίζωτα, ζωηρόχρωμα όνειρα αποκτούν αέναο μοτίβο σύνθεσης, ικανό να προκαλέσει δονήσεις όταν αυτά αποτυπώνονται σε μαύρο φόντο. η ύπαρξη του μαύρου, είναι αντανάκλαση μιας ψυχικής προδιάθεσης, ή οποία σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζει το κενό, αλλά την… πληρότητα!!!


το ζητούμενο

όλα αυτά μαζί, σε μια αρμονική συνύπαρξη.


ο προορισμός

με δεδομένο ότι τα περισσότερα γιατί έχουν ήδη απαντηθεί, η αναζήτηση επικεντρώνεται στις μύχιες σκέψεις του καθενός.


η πρόκληση

αντέχεις;
αντέχεις…





κοινωνία
Δεκεμβρίου 18, 2020
4

Σχόλια

  1. Αντεχω;
    Περιμενω να δω :)
    Καλο μηνα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πάλι δεν περιμένω να δω, γιατί είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις…

      συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μόλις τώρα όμως μου εμφάνισε το σχόλιο σου

      σας φιλώ xxx

      Διαγραφή
  2. Το φεγγάρι, το μπλε,η αχλή, το κύτταρο της γνωσης που μετατρέπει τον εντυπωσιακά όμορφο μπούφο σε σοφή κουκουβάγια, μπλέκονται αρμονικά στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας.
    Και κάπως έτσι κάποια στιγμή...ξημερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παρελθόν στο διάβα τους, αβελτηρία στάλαζε...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Search

Follow