δοκιμασία

kittaro blog





kittaro




Αδυνάτισε n πίστη… αδυνάτισε η ελπίδα… αδυνάτισε η αγάπη!!! Αυτού του είδους τη δοκιμασία βιώνουμε τώρα. Μία κρίση πνευματική… Μία κρίση αξιών… Κι όχι αορίστως κάποιων αξιών.



Εύστοχα είχε γράψει κάποτε ο  eliot. Πού είσαι σοφία που σε χάσαμε στη γνώση… και πού είσαι γνώση που σε χάσαμε στην πληροφόρηση...  Αυτό είναι σοφία... Νομίζω μας λείπει τούτη τη στιγμή. 






Έχει πλέον θεοποιηθεί το άτομο… το κάθε μικρό άτομο… και η μικρή του αλήθεια... Η μικρή του εξουσία… Μια εξουσία που περιφρονεί και μνησικακεί… Κι όχι η εξουσία που αγαπά και κατανοεί... Που μας μετουσιώνει και μας οδηγεί στην αγάπη… Την αγάπη την ανιδιοτελή …




κοινωνία
Ιανουαρίου 2, 2011
2

Σχόλια

  1. "Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἐαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, οὐ χαίρει τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ· πάντα στέγει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει."

    Το παραθέτω στο πρωτότυπο γιατί στις μέρες μας ακόμα κι οι λέξεις έχουν χάσει κάτι από το νόημά τους και δεν φτάνουν να αποδώσουν την αλήθεια που κρύβεται στο απόσπασμα, που εγώ τουλάχιστον το έχω σαν "οδηγό" στη ζωή μου.
    Καλή σας μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως Deisdaemona,

    κάποια κείμενα πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα και πρωτότυπα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Search

Follow